Toast skagen med sikrom från Obbola

Vad skulle kunna vara bättre än sikrom från Obbola ovanpå en toast skagen gjord på handskalade räkor, med smörstekt bröd och picklad rödlök? Inte mycket om du frågar mig!

Ingredienser 6 portioner

Skagenröra

  • 1 kg räkor med skal (400 g utan skal)
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl crémefraiche
  • ½ dl majonnäs
  • ½ msk hackad dill
  • 2 tsk citronjuice
  • Salt & peppar
  • 2 gelatinblad + 2 msk vatten

Tillbehör

  • 6 skivor vitt bröd
  • Smör och olja
  • Ca 150 g sikrom
  • Färsk dill
  • Picklad rödlök

Gör så här:

Skagenröra: Skala räkorna och låt de rinna av ordentligt. Finhacka lök och dill, blanda räkor, lök, dill, citronjuice, majonnäs och crémefraiche i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Blötlägg gelatinet 5 min, koka upp 2 msk vatten och lös upp gelatinet ordentligt. Låt svalna och rör ner i skagenröran. Ställ svalt, gärna över natten.

Skär brödet på snedden så det blir trekanter, stek i smör och olja tills de fått en fin gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper. Låt svalna helt innan servering. Forma skagenröran med sked och lägg upp resten av tillbehören!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s