Vad skulle kunna vara bättre än sikrom från Obbola ovanpå en toast skagen gjord på handskalade räkor, med smörstekt bröd och picklad rödlök? Inte mycket om du frågar mig!
Ingredienser 6 portioner
Skagenröra
- 1 kg räkor med skal (400 g utan skal)
- 1 schalottenlök
- 1 dl crémefraiche
- ½ dl majonnäs
- ½ msk hackad dill
- 2 tsk citronjuice
- Salt & peppar
- 2 gelatinblad + 2 msk vatten
Tillbehör
- 6 skivor vitt bröd
- Smör och olja
- Ca 150 g sikrom
- Färsk dill
- Picklad rödlök
Gör så här:
Skagenröra: Skala räkorna och låt de rinna av ordentligt. Finhacka lök och dill, blanda räkor, lök, dill, citronjuice, majonnäs och crémefraiche i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Blötlägg gelatinet 5 min, koka upp 2 msk vatten och lös upp gelatinet ordentligt. Låt svalna och rör ner i skagenröran. Ställ svalt, gärna över natten.
Skär brödet på snedden så det blir trekanter, stek i smör och olja tills de fått en fin gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper. Låt svalna helt innan servering. Forma skagenröran med sked och lägg upp resten av tillbehören!