Fish’n chips med friterad grönkål och basilika-aioli

En storslagen vinnare både för stora och små! Särskilt gott när man får abborrfileér av svärfar 😁

Ingredienser 4 portioner

Fish’n chips

  • 600 g abborrfiléer
  • 1 kg småpotatis (eller pommes)
  • 2 ägg
  • Mjöl
  • Panko (eller ströbröd)
  • 2-3 liter frityrolja
  • Salt och peppar

Friterad grönkål

  • 200 g grönkål
  • Salt och peppar

Basilika-aioli

  • 2 dl aioli
  • 1 msk basilikapasta

Tillbehör

  • Citron

Gör så här:

Basilika-aioli: Blanda ihop – klart!

Fish’n chips: Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna (gärna dagen före). Dra av grönkålen från stjälken i lagom stora bitar, skölj och torka av. Salta och peppra abborrfiléerna, vänd i mjöl, doppa i uppvispat ägg och sist i panko (se till att trycka in ströbrödet så blir den riktigt krispig).

Om man inte vill fritera så går det bra att steka i olja och smör.

Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull till 180 grader (fyll oljan till 1/3 av kastrullen och ha ett lock vid sidan av). Fritera potatisen (eller pommes) i 3-5 minuter beroende på storlek, låt rinna av i durkslag, salta och peppra. Fritera fisken – den är är färdig när den flyter och har fått fin färg, låt rinna av i durkslag. Fritera grönkålen – håll locket över tills kålen har sprättat färdigt, lägg över i durkslag, salta och peppra.

Servera med basilika-aioli och en citronklyfta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s