Wienerschnitzel

Schnitzel kan göras på både kött och kyckling, men en riktig Wienerschnitzel på kalv är svår att klå! 20190821_161101

Ingredienser 4 portioner

Wienerschnitzel

  • 4 bitar schnitzel av kalv
  • Salt och peppar
  • 2 ägg, mjöl och ströbröd till panering
  • Olja och smör till stekning

Tillbehör

  • Råstekt eller ugnsstekt potatis (klyftpotatis)
  • Kokade gröna ärtor
  • Persiljesmör
  • Citron
  • Färsk persilja

Gör så här:

Banka ut schnitzlarna, salta och peppra. Doppa i mjöl och skaka av, doppa i uppvispat ägg och låt rinna av innan schnitzeln läggs i ströbrödet. Tryck in ströbrödet ordentligt och vänd ett par gånger. Stek på hög värme i rikligt med smör och olja (schnitzeln suger upp fettet). Servera med klyftpotatis, kokta ärtor, persiljesmör och citron!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s