Schnitzel kan göras på både kött och kyckling, men en riktig Wienerschnitzel på kalv är svår att klå!
Ingredienser 4 portioner
Wienerschnitzel
- 4 bitar schnitzel av kalv
- Salt och peppar
- 2 ägg, mjöl och ströbröd till panering
- Olja och smör till stekning
Tillbehör
- Råstekt eller ugnsstekt potatis (klyftpotatis)
- Kokade gröna ärtor
- Persiljesmör
- Citron
- Färsk persilja
Gör så här:
Banka ut schnitzlarna, salta och peppra. Doppa i mjöl och skaka av, doppa i uppvispat ägg och låt rinna av innan schnitzeln läggs i ströbrödet. Tryck in ströbrödet ordentligt och vänd ett par gånger. Stek på hög värme i rikligt med smör och olja (schnitzeln suger upp fettet). Servera med klyftpotatis, kokta ärtor, persiljesmör och citron!