Denna rätt påminner faktiskt om kroppkakor men känns mycket lyxigare!
Ingredienser
Västerbottens-gnocchi
- 600 g skalad mandelpotatis
- 100 g riven Västerbottensost
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 200 g kallrökt renstek
- 200 g färska gula kantareller
- 2 schalottenlökar
- Bladpersilja
- Olja och smör till stekning
Gör så här:
Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Pressa potatisen ner i en skål och tillsätt salt, riven ost, mjöl och ägg. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 4 bitar och rulla ut på mjölat bord till en 1 cm tjock rulle, skär i 3 cm långa bitar och koka i omgångar i saltat vatten tills de flyter upp. Lägg åt sidan i en form med lite olja.
Skär rensteken i bitar, borsta kantarellerna och hacka löken och persiljan. Bryn tillsammans med gnocchin i olja och smör, servera!