Västerbottens-gnocchi med rökt renstek och kantareller

Denna rätt påminner faktiskt om kroppkakor men känns mycket lyxigare!20190821_160913

Ingredienser

Västerbottens-gnocchi

  • 600 g skalad mandelpotatis
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 200 g kallrökt renstek
  • 200 g färska gula kantareller
  • 2 schalottenlökar 
  • Bladpersilja
  • Olja och smör till stekning

Gör så här:

Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Pressa potatisen ner i en skål och tillsätt salt, riven ost, mjöl och ägg. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 4 bitar och rulla ut på mjölat bord till en 1 cm tjock rulle, skär i 3 cm långa bitar och koka i omgångar i saltat vatten tills de flyter upp. Lägg åt sidan i en form med lite olja. 

Skär rensteken i bitar, borsta kantarellerna och hacka löken och persiljan. Bryn tillsammans med gnocchin i olja och smör, servera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s