Stenugnsbakad pizza med Västerbottensost

Premiär för min nya baksten! Vilket redskap! 1

Ingredienser 4 pizzor

Pizzadeg (eller färdig)

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1/2 dl solrosolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk rörsocker strö
  • 7 dl vetemjöl special

Tomatsås (eller färdig)

  • 200 g passerade tomater (eller finkrossade)
  • 1 1/2 msk tomatpuré 
  • 1 krm salt

Sardell och tomat (alt. 1)

  • 300 g riven Västerbottensost
  • 160 g sardellfiléer 
  • 250 g småtomater

Rökt fläsk, tomat och rödlök (alt. 2)

  • 300 g Västerbottensost
  • 200 g knaperstekt rökt sidfläsk 
  • 250 g småtomater
  • 1 rödlök

Tillbehör

  • 65 g ruccola (1 påse)

Gör så här:

Lägg in en baksten i mitten av ugnen och värm till 250 grader. Har man ingen baksten funkar det att ställa in en plåt.

Pizzadeg: Lös upp jästen i ljummet vatten, tillsätt de andra ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek (30-45 min). Knåda ihop degen på mjölat bord och dela i 4 lika stora bitar. Rulla varje bit till en boll och platta till, kavla och vänd tills den är lagom tunn. Använd mycket mjöl så degen inte fastnar i bordet.

Tomatsås: Bland alla ingredienser till såsen.

Bred ut tomatsås på varje botten men lämna 2 cm ut till kanten. Strö över och fördela osten och lägg på övriga ingredienser. Flytta över pizzan till bakstenen/plåten i ugnen (akta fingrar!). Grädda tills de fått fin färg.

Garnera med färsk ruccola och servera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s