Tacopaj delux

Tacos är nog den perfekta middagen för hela familjen! Jag gör alltid extra mycket färs så det blir över till en tacopaj eller två, då har man matlådan fixad.

Här har jag fått inspiration av min kära granne Gunnel som bjöd på en alldeles otroligt god tacopaj! Hemligheten…smulade tacoskal i pajdegen20190821_220452

Ingredienser 

Pajdeg

  • 125 g smör
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2-4 tacoskal
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk kallt vatten

Fyllning

  • 600 g tacofärs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 stora tomater
  • Inlagd jalapeño (eller färsk)
  • 100 g riven ost

Tillbehör

  • Ruccola
  • Grönsallad
  • Vinägrett

Gör så här:

Krossa tacoskalen i en matberedare (eller mortel), tillsätt allt mjöl, salt och tärnat smör. Kör i matberedare tills smöret är finfördelat och tillsätt sedan vatten. Kör en liten stund tills degen börjat ta ihop. Knåda snabbt ihop till en smidig deg och låt vila i kylen 30 min.

Kavla eller tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och fyll på med färsen. Fördela jämnt och tryck med en sked så färsen blir kompakt. Blanda crème fraiche och pressad vitlök och bre ut över färsen. Skiva eller hacka tomater och lägg ovanpå, strö över lite jalapeño och avsluta med riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader 30 min. 

Garnera med ruccola och servera med en grönsallad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s