Saffransbullar med vanilj- och bittermandelfyllning

Saftiga och underbart goda saffransbullar! Lite roligare än den klassiska lussekatten. Tips: Gör minibullar i cupcakesformar till julbuffén!1   

Ingredienser

Saffransbullar

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 pkt saffran (1 g)
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl socker
  • 850 g mjöl (15 dl)

Fyllning

  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm bittermandelessens

Garnering

  • Uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Kokosflarn eller mandelflarn

Gör så här:

Fyllning: Blanda rumsvarmt smör med de övriga ingredienserna.

Saffransbullar: Smula jästen i en bunke och tillsätt socker och salt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och saffran, värm till 37 grader. Häll mjölken över jästen och vispa tills jästen löst sig helt. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 40 min under duk. Stjälp upp på mjölat bord och knåda ut. Kavla ut till en rektangel och bred på fyllningen, rulla ihop och skär ut ca 2 cm tjocka bullar. Låt jäsa på plåt ca 30 min, pensla med ägg och strö på pärlsocker och flarn. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader ca 5 min eller tills de fått fin färg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s