En supergod blandning av ris a’la Malta och pannacotta, passar perfekt efter ett julbord!
Ingredienser
Ris a’la cotta
- 2 1/2 dl grädde
- 1/2 dl socker
- 1 gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 2 1/2 dl risgrynsgröt
Blodapelsinsås
- 3 blodapelsiner
- 2 1/2 dl blodapelsinjuice
- 1 msk majsstärkelse + 1 msk kallt vatten
Gör så här:
Ris a’la cotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg den i en kastrull tillsammans med grädde och socker och låt koka i 5 min. Krama ur gelatinbladet och lägg i kastrullen under omrörning. Vispa ihop med risgrynsgröten och portionera upp i glas.
Blodapelsinsås: Filea blodapelsinerna (eller skär i klyftor). Koka upp juicen och tillsätt majsstärkelse utrört i kallt vatten under omrörning, rör tills såsen tjocknat.
Lägg apelsinklyftor ovanpå ris a’la cottan och häll på såsen. Ställ svalt till servering.