Ris a’la cotta med blodapelsin

En supergod blandning av ris a’la Malta och pannacotta, passar perfekt efter ett julbord!20190820_212335

Ingredienser

Ris a’la cotta

  • 2 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl socker
  • 1 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 2 1/2 dl risgrynsgröt 

Blodapelsinsås

  • 3 blodapelsiner
  • 2 1/2 dl blodapelsinjuice
  • 1 msk majsstärkelse + 1 msk kallt vatten

Gör så här:

Ris a’la cotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg den i en kastrull tillsammans med grädde och socker och låt koka i 5 min. Krama ur gelatinbladet och lägg i kastrullen under omrörning. Vispa ihop med risgrynsgröten och portionera upp i glas.

Blodapelsinsås: Filea blodapelsinerna (eller skär i klyftor). Koka upp juicen och tillsätt majsstärkelse utrört i kallt vatten under omrörning, rör tills såsen tjocknat.

Lägg apelsinklyftor ovanpå ris a’la cottan och häll på såsen. Ställ svalt till servering. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s