Lyxiga viltbullar

Här kommer ett recept på saftiga och goda viltbullar av älg och nöt1

Ingredienser viltbullar

  • 500 g viltfärs
  • 500 g nötfärs
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 litet ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk kinesisk soya
  • 1/2 dl ströbröd
  • Smör till stekning

Gör så här:

Finhacka löken och pressa vitlöken, bryn i smör och farinsocker. Lägg över i en stor bunke och tillsätt grädde, ägg, salt, peppar och soya. Vispa i ströbrödet,  tillsätt färs och blanda ordentligt. Låt stå kallt minst 10 min. Rulla och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper, grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills de känns helt genomstekta. Bryn i het panna med smör!

(Det går såklart att steka på en gång, men på detta sätt så får de en rund och jämn form)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s