Här kommer ett recept på saftiga och goda viltbullar av älg och nöt
Ingredienser viltbullar
- 500 g viltfärs
- 500 g nötfärs
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk farinsocker
- 1 1/2 dl grädde
- 1 litet ägg
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk malen kryddpeppar
- 1/2 tsk malen svartpeppar
- 1 tsk kinesisk soya
- 1/2 dl ströbröd
- Smör till stekning
Gör så här:
Finhacka löken och pressa vitlöken, bryn i smör och farinsocker. Lägg över i en stor bunke och tillsätt grädde, ägg, salt, peppar och soya. Vispa i ströbrödet, tillsätt färs och blanda ordentligt. Låt stå kallt minst 10 min. Rulla och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper, grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills de känns helt genomstekta. Bryn i het panna med smör!
(Det går såklart att steka på en gång, men på detta sätt så får de en rund och jämn form)