Knaperstekt rökfläsk med mandelpotatismos och löksås

Vad är godare än stekt fläsk med löksås…

…stekt rökfläsk med löksås 20190821_115925

Ingredienser 4 portioner

  • 500 g rökt sidfläsk
  • Olja till stekning
  • Salt och vitpeppar

Mandelpotatismos

  • 800 g mandelpotatis
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl grädde
  • Salt

Löksås

  • 1-2 gula lökar
  • Smör till stekning
  • 1 tsk farinsocker eller mörkt muscovadosocker
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl mjölk
  • Majsstärkelse + kallt vatten
  • Salt och vitpeppar

Tillbehör

  • Vattenkrasse till garnering

Gör så här:

Mandelpotatismos: Skala och dela potatisen, koka i lättsaltat vatten tills den är helt mjuk. Pressa ner i en bytta och tillsätt smör och grädde. Vispa om ordentligt och smaka av med salt.

Löksås: Skala, dela och skiva löken. Bryn i het panna med smör och socker tills löken är mjuk och har fått lite färg. Häll på grädden och mjölken och koka ner till önskad konsistens eller red med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar.

Stekfläsk: Skär bort svålen på fläsket och skiva det tunt. Hetta upp en panna med lite olja och stek fläsket tills det är knaprigt och har fått fin färg, smaka av med salt och peppar (fläsket släpper mycket fett under stekning, låt det vara kvar i pannan till nästa omgång). Låt fläsket rinna av på hushållspapper. 

Garnera med vattenkrasse eller bladpersilja och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s