Hasselbackspotatis med löjrom och smetana

Perfekt som tilltugg före middag eller på buffébordet!

Ingredienser

  • 600 g mandelpotatis
  • 2 dl smetana
  • 120 g löjrom
  • 1 rödlök
  • Färsk dill
  • Smör

Gör så här:

Skala potatisen och skär bort en liten bit från botten så de står stadigt. Skiva tunt 3/4 igenom potatisen och lägg i kallt vatten ca 30 min. Lägg potatisen på en plåt och pensla smält smör, stek i ugnen på 225 grader tills de har fått fin färg, pensla flera gånger med smör. Låt kallna.

Låt rommen rinna av i en silduk, smaka av med salt och vitpeppar.

Lägg upp potatisen på ett fat, spritsa (enklast med sprits) smetana, lägg på en sked rom, strö över finhackad rödlök och garnera med dill! Njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s