Linguine med heta skaldjur

Denna pastarätt äter vi ofta och gärna hemma, chili tillsammans med citrus och vitlök är en otroligt bra kombination20190821_153052

Ingredienser 4 portioner

  • 800 g räkor med skal (eller 300 g utan skal)
  • 500 g musslor med skal (eller 150 g utan skal)
  • 1 röd chili
  • Rivet skal av 1 citron
  • Rivet skal av 1 lime
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk matolja
  • 65 g färsk spenat (en liten påse)
  • Salt och peppar

Tillbehör

  • Kokt pasta (linguine)
  • Parmesanost
  • Bladpersilja

Gör så här:

Skala räkorna och tvätta musslorna. Hacka schalottenlök, chili och vitlök och fräs i en het stekpanna med matolja tillsammans med citronskal och limeskal. Tillsätt 1 dl vatten och koka upp, tillsätt musslorna och koka under lock i ca 3 min. Lägg i spenaten och räkorna och ställ åt sidan. Släng de musslor som fortfarande är stängda. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan i saltat vatten, sila av och häll i stekpannan och rör om ordentligt.

Servera med riven parmesan och bladpersilja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s