Denna pastarätt äter vi ofta och gärna hemma, chili tillsammans med citrus och vitlök är en otroligt bra kombination
Ingredienser 4 portioner
- 800 g räkor med skal (eller 300 g utan skal)
- 500 g musslor med skal (eller 150 g utan skal)
- 1 röd chili
- Rivet skal av 1 citron
- Rivet skal av 1 lime
- 3 vitlöksklyftor
- 2 schalottenlökar
- 3 msk matolja
- 65 g färsk spenat (en liten påse)
- Salt och peppar
Tillbehör
- Kokt pasta (linguine)
- Parmesanost
- Bladpersilja
Gör så här:
Skala räkorna och tvätta musslorna. Hacka schalottenlök, chili och vitlök och fräs i en het stekpanna med matolja tillsammans med citronskal och limeskal. Tillsätt 1 dl vatten och koka upp, tillsätt musslorna och koka under lock i ca 3 min. Lägg i spenaten och räkorna och ställ åt sidan. Släng de musslor som fortfarande är stängda. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan i saltat vatten, sila av och häll i stekpannan och rör om ordentligt.
Servera med riven parmesan och bladpersilja!