Muscovadopudding med kanderade nötter

Muscovadosocker utvinns ur sockerrör ursprungligen från Mauritius, det är väldigt sparsamt behandlat och har därför en väldigt spännande karaktär och färg! Det mörka sockret har en ton av lakrits och det ljusa av kola, passar utmärkt i allt från efterrätter till marinader och här har jag använt det i en pudding (som crème bruleè) med kanderade nötter och färska jordgubbar! Mums!1

Ingredienser 4 portioner

Muscovadopudding

 • 5 dl grädde 
 • 1 dl mjölk
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 3/4 dl mörkt muscovadosocker
 • 6 äggulor

Kanderade nötter

 • 100 g nötter
 • 2 msk ljus sirap
 • 1 msk rörsocker strö
 • 2 krm salt

Tillbehör

 • Färska bär
 • Mynta eller citronmeliss

Gör så här:

Pudding: Koka upp grädde, mjölk, muscovadosocker och vaniljsocker i en kastrull, ta av från spisen och blanda i äggulorna en i taget under vispning. Vispa ordentligt tills det tjocknat något. Ställ 4 formar i en djup plåt och fördela vaniljsåsen i formarna. Häll varmt vatten runt formarna och grädda i mitten av ugnen på 125 grader ca 30 min. Ställ svalt.

Kanderade nötter: Blanda sirap, rörsocker och salt i en kastrull, rör i nötterna när sockret har smält helt. Häll över i en ugnsform och grädda i mitten av ugnen på 175 grader 15 min. Rör om nötterna efter halva tiden. Häll upp på bakplåtspapper och dela på nötterna och låt stelna.

Garnera puddingen med kanderade nötter, färska bär och mynta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s