Mörk chokladpannacotta med lingonsorbet

Den här efterrätten är ganska ”vuxen” i smaken och inte så söt, perfekt för den som inte gillar alltför söta efterrätter!

Ingredienser, 4 portioner

Chokladpannacotta

  • 2,5 dl grädde
  • 1/4 dl socker
  • 2 gelatinblad
  • 100 g mörk choklad (70% kakao)

Lingonsorbet (alt. färdig sorbet, ex hallon)

  • 3 dl lingonpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 msk glukossirap

Tillbehör

  • Kokosflarn (eller glassrån som går att köpa färdiga)
  • Muscovadosirap
  • Lingon
  • Citronmeliss

Gör så här:

Blanda ingredienserna till lingonsorben och koka upp tills allt socker har smält. Låt kallna. Kör smeten i glassmaskin eller ställ i frysen och rör om med jämna mellanrum. Låt stå tills den tagit ihop helt.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vattten. Koka upp grädde och socker tills sockret löse sig helt, lägg i gelatinbladen och rör om ordentligt. Ställ åt sidan en stund och blanda sedan i chokladen, rör tills allt har smält. Häll upp i en lagom form och ställ i frysen. När den är helt genomfrusen, vänd formen över en skärbräda och värm med en handduk tills pannacottan lossnar. Ställ i kylen ett par timmar innan servering.

Skär upp pannacottan i lagom stora bitar, gärna när den är delvis frusen. Ringla muscovadosirap över pannacottan och servera med en skopa lingonsorbet och garnera med ett kokosflarn, lingon och citronmeliss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s