Kladdkaka med vit choklad och jordgubbar

Vit choklad och jordgubbar… say no more  1

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 300 g vit choklad
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk limejuice (koncentrat)
  • 1 1/2 dl mjöl

Tillbehör

  • Färska jordgubbar
  • Florsocker
  • Vispad grädde 

Gör så här:

Vispa ägg och socker riktigt poröst. Smält smöret, ställ av värmen, tillsätt chokladen och låt den smälta. Häll chokladblandningen i smeten under omrörning, tillsätt vanilj, lime och mjöl. Vispa till en jämn smet. Häll upp i en 24 cm springform och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 20 min. Ställ svalt över natten och servera med färska jordgubbar och grädde!

Tips: kläm fast bakplåtspapper i botten på springformen och smörj sidorna med smör så kan kakan flyttas till ett fat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s