Vit choklad och jordgubbar… say no more
Ingredienser
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 100 g smör
- 300 g vit choklad
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk limejuice (koncentrat)
- 1 1/2 dl mjöl
Tillbehör
- Färska jordgubbar
- Florsocker
- Vispad grädde
Gör så här:
Vispa ägg och socker riktigt poröst. Smält smöret, ställ av värmen, tillsätt chokladen och låt den smälta. Häll chokladblandningen i smeten under omrörning, tillsätt vanilj, lime och mjöl. Vispa till en jämn smet. Häll upp i en 24 cm springform och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 20 min. Ställ svalt över natten och servera med färska jordgubbar och grädde!
Tips: kläm fast bakplåtspapper i botten på springformen och smörj sidorna med smör så kan kakan flyttas till ett fat!