Denna klassiska efterrätt hade jag faktiskt aldrig provat innan! Men jag älskar ju ost och hjortron så den satt bra
Ingredienser 6 portioner
- 500 g Camembert
- 1-2 ägg
- Mjöl & ströbröd
- 1-2 liter solrosolja/frityrolja
- 300 g hjortronsylt
- Citronmeliss
Gör så här:
Dela osten i 6 bitar och vänd i mjölet. Doppa i uppvispat ägg och i ströbröd, se till att ströbrödet fastnar ordentligt runtom. Hetta upp olja till 180 grader i en hög tjockbottnad kastrull (oljan ska inte nå högre än 1/3 av kastrullen, håll ett lock framför ifall det sprättar) och lägg i ostbitarna med en hålslev av metall, låt de ligga på hålsleven en stund i oljan så de inte fastnar i botten. Fritera tills de fått en fin gyllene färg och låt rinna av på hushållspapper.
Servera osten genast med hjortronsylt och garnera med citronmeliss!