Friterad Camembert med hjorton

Denna klassiska efterrätt hade jag faktiskt aldrig provat innan! Men jag älskar ju ost och hjortron så den satt bra20190821_090506

Ingredienser 6 portioner

  • 500 g Camembert
  • 1-2 ägg
  • Mjöl & ströbröd
  • 1-2 liter solrosolja/frityrolja
  • 300 g hjortronsylt
  • Citronmeliss

Gör så här:

Dela osten i 6 bitar och vänd i mjölet. Doppa i uppvispat ägg och i ströbröd, se till att ströbrödet fastnar ordentligt runtom. Hetta upp olja till 180 grader i en hög tjockbottnad kastrull (oljan ska inte nå högre än 1/3 av kastrullen, håll ett lock framför ifall det sprättar) och lägg i ostbitarna med en hålslev av metall, låt de ligga på hålsleven en stund i oljan så de inte fastnar i botten. Fritera tills de fått en fin gyllene färg och låt rinna av på hushållspapper.

Servera osten genast med hjortronsylt och garnera med citronmeliss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s