Espressotårta

En dröm av choklad och espresso! Detta är nog det bästa receptet på kladdkaka jag provat! Den blir otroligt len och härligt chokladig!20190821_090801

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 4 äggulor
  • 1/2 dl starkt espresso
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 äggvitor

Hallonpuré 

  • 500 g hallon
  • 1 dl socker

Tillbehör

  • Kakao
  • Färska hallon
  • Vispad grädde
  • Citronmeliss

Gör så här:

OBS! Måste göras dagen innan.

Espressotårta: Smält smör och florsocker i en kastrull, ta av plattan och rör ner chokladen tills den smält helt. Rör i äggulorna en i taget och sedan espresso. Blanda med vetemjöl och vänd sist ner hårt vispad äggvita. Smörj en springform med smör och häll i smeten, grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 13-15 min. Kakan ska vara lös i mitten och börjat resa sig i kanterna. Ställ svalt över natten. 

Hallonpuré: Värm hallon och socker i micron eller på spisen, passera genom en sil.

Innan servering: Pudra över kakao och servera med hallonpuré, vispad grädde, färska hallon och citronmeliss! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s