En dröm av choklad och espresso! Detta är nog det bästa receptet på kladdkaka jag provat! Den blir otroligt len och härligt chokladig!
Ingredienser
- 250 g mörk choklad
- 250 g smör
- 4 dl florsocker
- 4 äggulor
- 1/2 dl starkt espresso
- 2 dl vetemjöl
- 4 äggvitor
Hallonpuré
- 500 g hallon
- 1 dl socker
Tillbehör
- Kakao
- Färska hallon
- Vispad grädde
- Citronmeliss
Gör så här:
OBS! Måste göras dagen innan.
Espressotårta: Smält smör och florsocker i en kastrull, ta av plattan och rör ner chokladen tills den smält helt. Rör i äggulorna en i taget och sedan espresso. Blanda med vetemjöl och vänd sist ner hårt vispad äggvita. Smörj en springform med smör och häll i smeten, grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 13-15 min. Kakan ska vara lös i mitten och börjat resa sig i kanterna. Ställ svalt över natten.
Hallonpuré: Värm hallon och socker i micron eller på spisen, passera genom en sil.
Innan servering: Pudra över kakao och servera med hallonpuré, vispad grädde, färska hallon och citronmeliss!