Daimkladdkaka med vispad grädde och färska hallon

Det finns tusen recept på kladdkaka! Detta är väldigt enkelt och blir kladdigt gott! Prova gärna med mint eller apelsinchoklad istället för daim!20190821_091149

Ingredienser

Kladdkaka

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 200 g daimchoklad (eller annan choklad)
  • 1 msk kakao
  • 1/2 dl mjöl

Tillbehör

  • Vispad grädde
  • Färska hallon
  • Mynta

Gör så här:

Vispa ägg och socker till ett fast skum med elvisp (ca 10 min). Smält smör och rör ner den hackade chokladen, rör tills all choklad smält. Vispa ner chokladen i äggblandningen och tillsätt mjöl och kakao, vispa till en jämn smet. Smörj en form med löstagbar botten och häll i smeten, grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 20 min. Servera direkt eller kall med vispad grädde och färska bär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s