Det finns tusen recept på kladdkaka! Detta är väldigt enkelt och blir kladdigt gott! Prova gärna med mint eller apelsinchoklad istället för daim!
Ingredienser
Kladdkaka
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad
- 200 g daimchoklad (eller annan choklad)
- 1 msk kakao
- 1/2 dl mjöl
Tillbehör
- Vispad grädde
- Färska hallon
- Mynta
Gör så här:
Vispa ägg och socker till ett fast skum med elvisp (ca 10 min). Smält smör och rör ner den hackade chokladen, rör tills all choklad smält. Vispa ner chokladen i äggblandningen och tillsätt mjöl och kakao, vispa till en jämn smet. Smörj en form med löstagbar botten och häll i smeten, grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 20 min. Servera direkt eller kall med vispad grädde och färska bär!