Choklad, choklad, choklad…och lite hallon, blir helt underbart!
Ingredienser, 4 portioner
Chokladmousse
- 125 g mörk choklad (70 %)
- 2 1/2 dl grädde
- 1/2 dl crème fraiche
- 2 äggulor
Aniskokta hallon
- 250 g hallon
- 1 1/2 dl vatten
- 3/4 dl socker
- 3 st stjärnanis
Garnering
- Hallon
- Citronmeliss
- Chokladdekor
- Stjärnanis
Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad, rör i äggulor och crème fraiche till en jämn och blank smet. Vispa grädden och rör ner chokladsmeten. Det går bra att spritsa upp direkt eller när moussen har stelnat lite.
Lägg undan de fina bären till garnering, lägg resten i en kastrull med vatten, socker och stjärnanis. Koka i 10 min och sila av till en klar sås. Låt kallna.
Servera moussen med hallon/hallonsås, citronmeliss, stjärnanis och ev en chokladdekor.