Chokladmousse med aniskokta hallon

Choklad, choklad, choklad…och lite hallon, blir helt underbart!20190821_092313

Ingredienser, 4 portioner

Chokladmousse

  • 125 g mörk choklad (70 %)
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl crème fraiche 
  • 2 äggulor

Aniskokta hallon

  • 250 g hallon
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3/4 dl socker
  • 3 st stjärnanis

Garnering

  • Hallon
  • Citronmeliss
  • Chokladdekor
  • Stjärnanis

Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad, rör i äggulor och crème fraiche till en jämn och blank smet. Vispa grädden och rör ner chokladsmeten. Det går bra att spritsa upp direkt eller när moussen har stelnat lite. 

Lägg undan de fina bären till garnering, lägg resten i en kastrull med vatten, socker och stjärnanis. Koka i 10 min och sila av till en klar sås. Låt kallna. 

Servera moussen med hallon/hallonsås, citronmeliss, stjärnanis och ev en chokladdekor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s