Som tidigare sagt så älskar jag pannacotta, den går att variera i oändlighet!
Ingredienser 6 portioner
- 3 dl grädde
- 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
- 1 vaniljstång
- 2 gelatinblad
- 1 msk socker
- 100 g vit choklad
Jordgubbssås
- 250 g frysta jordgubbar
- 1 dl vatten
- 3 msk socker
- 2 msk citronsaft
- 1 msk majsstärkelse + 1 msk kallt vatten
Tillbehör
- Färska jordgubbar
- Chokladflarn (Nobless funkar bra)
- Citronmeliss
Gör så här:
Jordgubbssås: Koka jordgubbarna med vatten och socker i 20 min, sila av och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt citronsaft och smaka av. Rör ihop majsstärkelse och kallt vatten, vispa ner i kastrullen och låt sjuda 5 min tills såsen tjocknat. Ställ svalt.
Yoghurt-pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och urskrapad vaniljstång, låt sjuda 5 min. Ta upp vaniljstången och lägg i gelatinet, koka upp och rör så att det löser sig helt. Ta av från värmen och låt svalna 5 min. Hacka den vita chokladen och rör ner, rör tills den smält helt. Rör i yoghurt och fördela i glas eller formar. Ställ svalt några timmar, helst över natten.
Hacka färska jordgubbar och lägg ovanpå pannacottan, häll över såsen och garnera med ett chokladflarn och citronmeliss!