Yoghurt-pannacotta med vit choklad och jordgubbar

Som tidigare sagt så älskar jag pannacotta, den går att variera i oändlighet!1

Ingredienser 6 portioner

  • 3 dl grädde
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 1 msk socker
  • 100 g vit choklad

Jordgubbssås

  • 250 g frysta jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 3 msk socker
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk majsstärkelse + 1 msk kallt vatten

Tillbehör

  • Färska jordgubbar
  • Chokladflarn (Nobless funkar bra)
  • Citronmeliss

Gör så här:

Jordgubbssås: Koka jordgubbarna med vatten och socker i 20 min, sila av och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt citronsaft och smaka av. Rör ihop majsstärkelse och kallt vatten, vispa ner i kastrullen och låt sjuda 5 min tills såsen tjocknat. Ställ svalt.

Yoghurt-pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och urskrapad vaniljstång, låt sjuda 5 min. Ta upp vaniljstången och lägg i gelatinet, koka upp och rör så att det löser sig helt. Ta av från värmen och låt svalna 5 min. Hacka den vita chokladen och rör ner, rör tills den smält helt. Rör i yoghurt och fördela i glas eller formar. Ställ svalt några timmar, helst över natten.

Hacka färska jordgubbar och lägg ovanpå pannacottan, häll över såsen och garnera med ett chokladflarn och citronmeliss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s