Vit chokladfudge med vanilj

Denna fudge har alltid gått åt, innan jul om man inte gömmer undan lite!

1

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vit sirap
  • 1 msk glukossirap
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
  • 150 g vit choklad

Gör så här:

Förbered en form (ca 12×18 cm) med bakplåtspapper som viks upp över kanterna.
Blanda allt utom chokladen i en tjockbottnad hög kastrull (den stiger ca 4ggr när den kokar). Koka på medelhög värme tills kolan är 118 grader, ca 30 min. Ta av från plattan och rör ner hackad choklad, rör om ordentligt tills allt har smält. Häll fudgen i formen och ställ svalt någon timme. Skär fudgen i bitar, mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s