Västerbottenspaj

Västerbottenspaj är ett givet tillbehör på kräftskivan. Prova gärna med parmesan också, det blir lika smarrig!

20190821_222857

Ingredienser

1 sats pajdeg

  • 300 g parmesanost eller Västerbottensost
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg

Gör så här:

Gör i ordning pajskalet och förgrädda. Vispa grädde, ägg och riven ost till fil-konsistens. Häll blandningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 30 min på 200 grader (175 varmluft). Täck över pajen med folie när den fått fin färg. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme ca 30 min. Servera på kräftskivan eller som den är!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s