Västerbottenspaj med sardeller

Det finns mängder av varianter på Västerbottenspaj, om den nu kan bli godare så blir den det med sardeller!

Ingredienser

Pajdeg

Fyllning

  • 400 g riven Västerbottensost
  • 80 g sardeller
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde + 2 dl mjölk
  • vitpeppar (en nypa)

Tillbehör

  • Ruccola
  • Sikrom
  • Rödlök
  • Crème fraiche
  • Flytande honung
  • Physalis

Gör så här:

Pajskal: Kavla och klä en pajform, nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10 min i mitten av ugnen på 200 grader. Ta ut pajen och låt den svalna.

Varva pajformen med riven Västerbottensost och hackade sardeller. Rör ihop ägg, grädde, mjölk och peppar (vispa ej), häll blandningen över osten och grädda i nedre delen av ugnen 45-60 min. Får pajen mycket färg kan man täcka den med ugnsfolie.

Servera med goda tillbehör!  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s