Det finns mängder av varianter på Västerbottenspaj, om den nu kan bli godare så blir den det med sardeller!
Ingredienser
Fyllning
- 400 g riven Västerbottensost
- 80 g sardeller
- 4 ägg
- 2 dl grädde + 2 dl mjölk
- vitpeppar (en nypa)
Tillbehör
- Ruccola
- Sikrom
- Rödlök
- Crème fraiche
- Flytande honung
- Physalis
Gör så här:
Pajskal: Kavla och klä en pajform, nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10 min i mitten av ugnen på 200 grader. Ta ut pajen och låt den svalna.
Varva pajformen med riven Västerbottensost och hackade sardeller. Rör ihop ägg, grädde, mjölk och peppar (vispa ej), häll blandningen över osten och grädda i nedre delen av ugnen 45-60 min. Får pajen mycket färg kan man täcka den med ugnsfolie.
Servera med goda tillbehör!