Tjälknöl av älg med trattkantareller, tranbär och ärtpesto-créme

Tjälknöl passar bra till alla bufféer inkl julbordet!tjälknöl

Ingredienser

  • Älgstek ca 1 kg

Saltlag

  • 1 liter vatten
  • 1 dl salt
  • 3 msk socker
  • 12 enbär
  • 1 tsk grovmald rosepeppar
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 grovt delade vitlöksklyftor
  • 1/4 kruka färsk timjan

Tillbehör

Gör så här:

Koka upp ingredienserna till saltlagen och ställ kallt. Lägg den djupfrusna älgsteken i en ugnsform och ställ in i ugnen på 70 grader (60 grader varmluft) i ca 8-9 timmar tills innertemperaturen är 60 grader. Ta ut steken och lägg den i en påse med saltlagen, ställ kallt i ca 5 timmar. Skär upp steken i tunna skivor. Servera med smörstekta trattkantareller, rårörda tranbär och ärtpesto-créme!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s