Tjälknöl passar bra till alla bufféer inkl julbordet!
Ingredienser
- Älgstek ca 1 kg
Saltlag
- 1 liter vatten
- 1 dl salt
- 3 msk socker
- 12 enbär
- 1 tsk grovmald rosepeppar
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 2 grovt delade vitlöksklyftor
- 1/4 kruka färsk timjan
Tillbehör
- Smörstekta trattkantareller
- Rårörda tranbär
- Ärtpesto-créme
Gör så här:
Koka upp ingredienserna till saltlagen och ställ kallt. Lägg den djupfrusna älgsteken i en ugnsform och ställ in i ugnen på 70 grader (60 grader varmluft) i ca 8-9 timmar tills innertemperaturen är 60 grader. Ta ut steken och lägg den i en påse med saltlagen, ställ kallt i ca 5 timmar. Skär upp steken i tunna skivor. Servera med smörstekta trattkantareller, rårörda tranbär och ärtpesto-créme!