Tiramisu med mjuk pepparkaka

20190822_141309

Ingredienser 8 portioner

  • 500 g mascarpone
  • 4 äggulor 
  • 2 äggvitor
  • 2 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1/2 msk rom-essens eller bittermandelessens
  • Mjuk pepparkaka (2 ‘limpor’)
  • 2 1/2 dl espresso eller starkt kaffe
  • Kakao och ev choklad till garnering

Gör så här:

Vispa vitorna till hårt skum. Vispa äggula och socker poröst, tillsätt essens, grädde och mascarpone och vispa ihop till en klumpfri smet. Smula ner (eller stansa ut) pepparkaka i botten på 8 glas, häll över espresso och varva med mascarpone-smeten (avsluta med mascarpone). Det går också bra att göra i en form (ca 20×25 cm). Pudra kakao över och toppa ev med choklad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s