Tartar på gravad öring med regnbågsrom och örtsås

Det är en enkel och elegant förrätt som kan förberedas flera dagar innan!27993935s_f

Ingredienser, 4 portioner

Tartar

  • 300 g  gravad öring 
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 1 msk finhackad dill
  • Svartpeppar, citronsaft

Örtsås

  • 70 g färsk eller fryst spenat
  • 1 1/2 dl dill (kvistar bortrensat)
  • 1 1/2 dl persilja (kvistar bortrensat)
  • 1 dl grädde
  • Salt, peppar, citronsaft

Tillbehör

  • Regnbågsrom
  • Skivad röd steklök
  • Sockerärtor
  • Färsk dill

Gör så här:

Örtsås: Koka upp grädden tillsammans med örter, mixa till en slät sås med stavmixer och smaka av med salt, vitpeppar och citronsaft. Ställ svalt.

Tartar: Hacka öringen och blanda med rödlök, peppar, dill och citronsaft. Forma till 4 rundlar på fat, tartar-form är enklast men det funkar bra med en rund pepparkaksform.

Så här långt går bra att förbereda dagen innan. 

Servera med örtsåsen och garnera med skivad röd steklök, sockerärtor, regnbågsrom och färsk dill!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s