Det är en enkel och elegant förrätt som kan förberedas flera dagar innan!
Ingredienser, 4 portioner
Tartar
- 300 g gravad öring
- 3 msk finhackad rödlök
- 1 msk finhackad dill
- Svartpeppar, citronsaft
Örtsås
- 70 g färsk eller fryst spenat
- 1 1/2 dl dill (kvistar bortrensat)
- 1 1/2 dl persilja (kvistar bortrensat)
- 1 dl grädde
- Salt, peppar, citronsaft
Tillbehör
- Regnbågsrom
- Skivad röd steklök
- Sockerärtor
- Färsk dill
Gör så här:
Örtsås: Koka upp grädden tillsammans med örter, mixa till en slät sås med stavmixer och smaka av med salt, vitpeppar och citronsaft. Ställ svalt.
Tartar: Hacka öringen och blanda med rödlök, peppar, dill och citronsaft. Forma till 4 rundlar på fat, tartar-form är enklast men det funkar bra med en rund pepparkaksform.
Så här långt går bra att förbereda dagen innan.
Servera med örtsåsen och garnera med skivad röd steklök, sockerärtor, regnbågsrom och färsk dill!