Spenatsoppa med ägg och parmesan

Spenatsoppa är enkelt och gott! 1

Ingredienser 4 portioner

Spenatsoppa

  • 450-500 g fryst, hackad spenat
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 liten purjolök
  • 50 g finriven parmesan
  • 1 dl grädde
  • (Majsstärkelse + kallt vatten)
  • Salt och peppar

Tillbehör

  • Kokta ägg
  • Knaperstekt bacon eller lufttorkad skinka
  • Bröd

Gör så här:

Hacka och skölj purjolöken. Koka upp buljongen med spenat och purjolök och låt koka 20 min, mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt parmesan och grädde och låt koka ihop 5 min. Om du vill reda soppan kan du göra det nu. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokta ägg, knaperstekt lufttorkad skinka och ett gott bröd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s