Smörkola med vanilj

Smörkola hör julen till, smaksätt med din favorit!  1

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad hög kastrull, koka kolan till 125 – 128 grader eller gör kulprov. Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper och låt svalna. Känn på kolan när den är lagom fast för att skära. Olja en stor kniv och skär i rutor. Vik in kolan i bakplåtspapper eller annat karamellpapper!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s