Sikrom med citrusmousse, syltad rödlök och smörstekt bröd

En fantastisk förrätt som är både vacker och god!20190821_163648

Ingredienser 4 portioner

  • 200 g sikrom
  • Salt och vitpeppar

Syltad rödlök

  • 1 rödlök
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten

Citrusmousse

  • 2 dl crémefraiche 
  • Citroncest av 1/2 citron (finhackat)
  • 1 msk citronsaft
  • (1 gelatinblad)
  • 1/2 tsk socker
  • Salt och vitpeppar

Tillbehör

  • 4 skivor formfranska
  • Smör och olja till stekning
  • Ärtskott

Gör så här:

Citrusmousse: Om du gör moussen utan gelatin, servera då direkt så att moussen behåller formen.

Blötlägg gelatinbladet 5 min i kallt vatten. Koka upp citronsaft och lägg i gelatinet, rör om tills det löst sig helt. Låt svalna. Vispa crémefraiche tills den blivit fast och tillsätt gelatinet med citronsaften, citroncesten och socker. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt ett par timmar och forma sedan ‘ägg’ med två skedar.

Syltad rödlök: Koka opp lagen och låt den kallna, skiva rödlöken tunt och lägg i lagen, ställ kallt. Sylta löken minst 1 timme, det går även bra att göra dagen innan.

Sikrom: Skölj rommen noga i en sil, salta och peppra och låt rinna av ordentligt. Forma ägg med två skedar.

Smörstekt bröd: Skär bort kanterna på brödet och skär varje skiva i 3 remsor. Stek på medelhög värme i rikligt med smör och olja tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. 

Lägg upp citrusmousse och rom först, sedan bröd, syltad lök och ärtskott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s