Renskavsgryta med kantareller

Den här grytan går bra att göra på ren, älg eller annan viltskav. Till kan man ha tranbär eller rårörda lingon, jättegott!20190821_155933

Ingredienser, 4 portioner

  • 400 g renskav (eller annan viltskav)
  • 1/2 dl hackad schalottenlök
  • 150 g gula kantareller
  • Smör och olja till stekning
  • 4 dl grädde
  • Salt och peppar
  • Majsstärkelse + kallt vatten

Tillbehör

  • Potatismos, kokt eller pressad potatis
  • Rårörda tranbär, lingon eller sylt
  • Ärtskott eller annat grönt att pynta med

Gör så här:

En sats går bra att göra i stekpanna, vill du göra dubbel sats, använd en traktörpanna eller gryta. Bryn skaven, löken och svampen i omgångar i het panna med smör och olja. Lägg allt i samma panna och häll över grädden, koka under lock 20 min, red med majsstärkelse och smaka av med salt och peppar. Servera med potatismos och rårörda tranbär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s