Den här grytan går bra att göra på ren, älg eller annan viltskav. Till kan man ha tranbär eller rårörda lingon, jättegott!
Ingredienser, 4 portioner
- 400 g renskav (eller annan viltskav)
- 1/2 dl hackad schalottenlök
- 150 g gula kantareller
- Smör och olja till stekning
- 4 dl grädde
- Salt och peppar
- Majsstärkelse + kallt vatten
Tillbehör
- Potatismos, kokt eller pressad potatis
- Rårörda tranbär, lingon eller sylt
- Ärtskott eller annat grönt att pynta med
Gör så här:
En sats går bra att göra i stekpanna, vill du göra dubbel sats, använd en traktörpanna eller gryta. Bryn skaven, löken och svampen i omgångar i het panna med smör och olja. Lägg allt i samma panna och häll över grädden, koka under lock 20 min, red med majsstärkelse och smaka av med salt och peppar. Servera med potatismos och rårörda tranbär!