Ren-cheesecake på rågbotten med pepparrot och gräslök

Denna har gjort stor succé på julbord såväl som påsk-buffé och här kommer ett väl utprovat recept!20190821_221640

Ingredienser

Rågbotten

  • 200 g rågbröd
  • 75 g smör
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 200 g färskost naturell
  • 1 dl grädde
  • 2 dl crémefraiche 
  • 1/2 kruka hackad gräslök
  • 2 krm salt
  • Vitpeppar
  • 3 msk riven pepparrot
  • 5 gelatinblad
  • 150 g rökt renstek

Tillbehör

  • 1/2 kruka gräslök att garnera med

Gör så här:

Rågbotten: Smält smöret och mixa med rågbröd och salt i en matberedare med knivar. Häll ut i en form med löstagbara kanter och tryck ut till en jämn botten, ställ svalt.

Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Skär rensteken i mindre bitar och mixa i matberedare. Blanda renstek, färskost, grädde, crémefraiche, hackad gräslök och pepparrot och vispa ihop (gärna med elvisp) till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar. Lös gelatinet i 2 msk kokande vatten och tillsätt i fyllningen under omrörning. Häll upp fyllningen i formen och ställ i kylskåp minst ett par timmar. Garnera med färsk gräslök!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s