Denna har gjort stor succé på julbord såväl som påsk-buffé och här kommer ett väl utprovat recept!
Ingredienser
Rågbotten
- 200 g rågbröd
- 75 g smör
- 1 krm salt
Fyllning
- 200 g färskost naturell
- 1 dl grädde
- 2 dl crémefraiche
- 1/2 kruka hackad gräslök
- 2 krm salt
- Vitpeppar
- 3 msk riven pepparrot
- 5 gelatinblad
- 150 g rökt renstek
Tillbehör
- 1/2 kruka gräslök att garnera med
Gör så här:
Rågbotten: Smält smöret och mixa med rågbröd och salt i en matberedare med knivar. Häll ut i en form med löstagbara kanter och tryck ut till en jämn botten, ställ svalt.
Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Skär rensteken i mindre bitar och mixa i matberedare. Blanda renstek, färskost, grädde, crémefraiche, hackad gräslök och pepparrot och vispa ihop (gärna med elvisp) till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar. Lös gelatinet i 2 msk kokande vatten och tillsätt i fyllningen under omrörning. Häll upp fyllningen i formen och ställ i kylskåp minst ett par timmar. Garnera med färsk gräslök!