Raggmunkar med äpple, knaperstekt rökfläsk och rårörda lingon

Raggmunkar med fläsk, både enkelt och gott! Prova gärna riva ner äpple i smeten så blir det ännu godare!20190821_155127

Ingredienser 4 portioner

Raggmunkar med fläsk

  • 800 g potatis
  • 1 äpple
  • 3 dl mjölk
  • 1 stort ägg
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 2 tsk salt
  • Smör och olja till stekning
  • 600 g rökt sidfläsk
  • Rårörda lingon
  • Bladpersilja

Gör så här:

Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl och salt till en jämn smet. Skala och riv potatis och äpple, blanda i smeten direkt så den inte hinner bli brun. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, häll upp ca 1/2 dl smet i taget i mitten av pannan och skaka lite så den flyter ut. Stek tills den fått fin färg. 

Skär bort svålen på fläsket och skiva det tunt, stek på hög värme och låt rinna av på hushållspapper. Servera raggmunkarna och fläsket med rårörda lingon och lite bladpersilja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s