Vem älskar inte plättar? Barn är en perfekt ursäkt att äta plättar minst en gång i veckan! Och ja… eftersom jag är uppvuxen norr om Umeå så är detta faktiskt plättar
Ingredienser ca 16 st
Plättar
- 5 stora ägg
- 1 liter mjölk
- 5 dl mjöl
- 3/4 tsk salt
- 1/2 dl solrosolja
- Smör till stekning
Bär-salsa
- 600 g blandade bär
- 1 msk strimlade myntablad
- 1 dl socker
- 1 tsk äppelcidervinäger
Tillbehör
- Vispad grädde
- Lönnsirap
- Myntablad
Gör så här:
Bär-salsa: Blanda alla ingredienser och låt stå i rumstemperatur och safta ur ca 1 timme.
Plättar: Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl, salt och olja till en jämn smet. Hetta upp en panna med en klick smör och stek plättarna på hög värme tills de fått fin färg.
Servera plättarna med bär-salsa, vispad grädde och lönnsirap!