Plättar med bär-salsa och lönnsirap

Vem älskar inte plättar? Barn är en perfekt ursäkt att äta plättar minst en gång i veckan! Och ja… eftersom jag är uppvuxen norr om Umeå så är detta faktiskt plättar1

Ingredienser ca 16 st

Plättar

  • 5 stora ägg
  • 1 liter mjölk
  • 5 dl mjöl
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 dl solrosolja
  • Smör till stekning

Bär-salsa

  • 600 g blandade bär
  • 1 msk strimlade myntablad
  • 1 dl socker
  • 1 tsk äppelcidervinäger

Tillbehör

  • Vispad grädde
  • Lönnsirap
  • Myntablad

Gör så här:

Bär-salsa: Blanda alla ingredienser och låt stå i rumstemperatur och safta ur ca 1 timme.

Plättar: Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl, salt och olja till en jämn smet. Hetta upp en panna med en klick smör och stek plättarna på hög värme tills de fått fin färg. 

Servera plättarna med bär-salsa, vispad grädde och lönnsirap!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s