Pastagratäng med biff och sting

Denna pastagratäng är perfekt att göra med rester från gårdagens finmiddag! Entrecote eller biff går alldeles utmärkt! Inspiration har jag fått av min kära vän Annika, tack vännen!

20190821_154220

Ingredienser 4 portioner

  • 400-500 g stekt entrecote eller biff
  • 500 g pasta
  • Riven Västerbottensost
  • 3 dl grädde + 3 dl mjölk
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1/2 – 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk majsstärkelse + 1 msk kallt vatten
  • Salt
  • Ärtskott att garnera med

Gör så här:

Skär köttet i strimlor och stek upp med smör på stark värme för att få färg, lägg i en stor bunke. Koka pastan 3 min och skölj sedan i kallt vatten, blanda ihop med köttet. Koka upp grädde och mjölk tillsammans med kalvfond, cayennepeppar och paprikapulver. Rör noga ihop majsstärkelse och kallt vatten och häll det sedan i såsen. Värm under omrörning tills den tjocknat något. Smaka av med salt om det behövs. Häll pastan och köttet i en ugnsform och häll på såsen. Strö över riven Västerbottensost och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 – 30 min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s