Denna pastagratäng är perfekt att göra med rester från gårdagens finmiddag! Entrecote eller biff går alldeles utmärkt! Inspiration har jag fått av min kära vän Annika, tack vännen!
Ingredienser 4 portioner
- 400-500 g stekt entrecote eller biff
- 500 g pasta
- Riven Västerbottensost
- 3 dl grädde + 3 dl mjölk
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 1/2 – 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 msk majsstärkelse + 1 msk kallt vatten
- Salt
- Ärtskott att garnera med
Gör så här:
Skär köttet i strimlor och stek upp med smör på stark värme för att få färg, lägg i en stor bunke. Koka pastan 3 min och skölj sedan i kallt vatten, blanda ihop med köttet. Koka upp grädde och mjölk tillsammans med kalvfond, cayennepeppar och paprikapulver. Rör noga ihop majsstärkelse och kallt vatten och häll det sedan i såsen. Värm under omrörning tills den tjocknat något. Smaka av med salt om det behövs. Häll pastan och köttet i en ugnsform och häll på såsen. Strö över riven Västerbottensost och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 – 30 min.