Pappardelle med oxfilé och Karljohansvamp

En fantastisk pastarätt som är perfekt om det blev över en bit oxfilé från gårdagens finmiddag! Då blir det finmiddag av resterna med! 20190821_154012

Ingredienser 4 portioner

Pappardelle med oxfilé och Karljohansvamp

  • 150-200 g oxfilé 
  • 20 g torkad Karljohansvamp
  • 2 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl grädde
  • 50 g riven parmesan
  • 2 äggulor
  • Olja och smör till stekning
  • Salt och peppar
  • 400 g pappardelle

Tillbehör

  • Ärtskott

Gör så här:

Blötlägg svampen en timme innan tillagning. Skiva oxfilén i strimlor och stek på hög värme i olja och smör, lägg åt sidan. Fräs lök, vitlök och svamp (inkl. spad) på hög värme, tillsätt grädden och låt småkoka ett par minuter. Ta av värmen och rör ner äggulorna och hälften av parmesanen. Smaka av med salt och peppar och rör ner oxfilén. Koka pastan enligt anvisning och blanda väl med oxfilésåsen. Servera med resten av parmesanosten och ärtskott!