Pannacotta med åkerbärspuré

Detta är en väl serverad och varierad efterrätt hemma hos oss! Purén kan göras på vilka bär som helst – välj favoriten! Denna efterrätt bör göras dagen innan servering då det kan ta tid för pannacottan att sätta sig.20190820_214358 (1)

Ingredienser, 4-6 portioner

Pannacotta

  • 5 dl grädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång

Bärpuré, ca 2 dl

  • 5 dl bär
  • 1/2 dl socker (beroende på bär)

Bär och citronmeliss att garnera med

Gör så här:

Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg den i en kastrull tillsammans med grädde och socker och låt koka i 5 min. Krama ur gelatinbladen och lägg dom i kastrullen under omrörning. Ställ kastrullen i kallt vattenbad (diskhon funkar bra) och rör om då och då tills pannacottan tjocknat tillräckligt för att vaniljen inte ska sjunka till botten. 

Portionera i glas (lättast): Fördela pannacottan direkt i serveringsglasen, använd ett litermått med pip eller en kanna så blir det mindre spill. Täck glasen med plastfolie och ställ kallt över natten.

Portionera i formar: Använd silikonformar för ex muffins, de blir väldigt enkla att ta ur sedan. Fördela pannacottan i formarna, använd ett litermått med pip eller en kanna så blir det mindre spill. Ställ formarna i frysen över natten. Vänd ut pannacottan och lägg på serveringsfat/ i glas. Täck med plastfolie och ställ kallt ett par timmar före servering.

Bärpuré: Lägg bär och socker i en kastrull med lock, koka upp så att sockret smälter och mixa med en stavmixer. Passera genom en sil och kasta kärnorna. 

Häll bärpurén över eller runt pannacottan, garnera med färska bär och citronmeliss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s