Vilken vardagslyx att få en hink med öring och sik levererat till dörren på morgonen!
Ingredienser, 4 portioner
- 4 öringfiléer
- 1 paket sockerärtor
- Salt och peppar
- Smör och olja till stekning
Västerbottensmos
- 800 g potatis
- 1 dl grädde + 1 dl mjölk
- 75 g smör
- 75 g riven Västerbottensost
- Salt
Vitvinssås
Tillbehör
- Regnbågsrom eller annan rom
- Vattenkrasse
Gör så här:
Vitvinssås: Blanda fond, vin, lök och grädde i en kastrull, koka upp och låt sjuda ner till hälften. Sila av löken och red såsen om den önskas tjockare.
Västerbottensmos: Skala och skär potatisen i bitar, lägg i kastrull med vatten och koka upp. Låt koka i 20-30 min.
Häll den kokta potatisen i ett durkslag och skölj ur kastrullen. Pressa potatisen tillbaka i kastrullen och tillsätt Västerbottensost, smör, grädde och mjölk. Rör ordentligt och smaka av med salt.
Fjälla fisken med en kniv som skrapas från stjärten till huvuddelen tills alla fjäll är borta, torka filéerna ordentligt. Salta och peppra filéerna, hetta upp en panna med smör och olja och lägg med skinnsidan nedåt. Vänd filéerna efter ca 2 min och stek ytterligare ca 30 sek, låt vila.
Stek sockerärtorna i smör och olja snabbt på medelhög värme, lägg åt sidan.
Servera fisken med moset, sockerärtorna och vitvinssåsen, garnera med rom och vattenkrasse!