Norrländsk pasta carbonara

Pasta carbonara är en av de mest serverade vardagsrätterna hemma hos oss! Otroligt enkelt och gott! Varför inte piffa till den lite ibland?20190821_153433

Ingredienser 4 portioner

  • 400 g spaghetti
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 150 g rökt renkött
  • 1 1/2 dl riven Västerbottensost
  • 1 1/2 dl grädde
  • 4 äggulor

Tillbehör

  • Västerbottensost
  • Svartpeppar
  • Äggulor
  • Bladpersilja

Gör så här:

Tärna rensteken, finhacka lök och pressa vitlöken. Fräs i het panna med lite olja tills rensteken släppt vätska och löken börjar få färg, ställ åt sidan. Koka upp ost och grädde, ta av värmen och rör ner persilja. Vispa ner en äggula i taget och fortsätt tills såsen tjocknat något. Koka pastan och häll av, lägg i en stor bunke, blanda i renkött, lök och såsen, rör om ordentligt. Servera med hyvlad Västerbottensost, bladpersilja, nymalen svartpeppar och en rå äggula!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s