Matjesilltårta

Matjesilltårta är en given klassiker till årets alla bufféhögtider! 40045955s_f

Ingredienser

Rågbotten

  • 200 g rågbröd
  • 75 g smör
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 125 g matjesillfileér
  • 2 msk sillspad
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1/2 hackad rödlök
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1/2 dl hackad dill
  • 2 dl crémefraiche
  • 2 dl grädde
  • 4 gelatinblad

Garnering

  • Rädisor
  • Blandsallad
  • Groddar

Gör så här:

Rågbotten: Smält smöret och mixa med rågbröd och salt i en matberedare med knivar. Häll ut i en form med löstagbara kanter och tryck ut till en jämn botten, ställ svalt.

Fyllning: Hacka sillfiléerna och äggen och blanda allt utom gelatinet i en bunke. Blötlägg gelatinbladen 5 min och lös upp dom ordentligt i lite kokande vatten. Rör ner gelatinet i fyllningen och blanda ordentligt. 

Häll upp fyllningen i formen och ställ svalt över natten. Garnera med rädisor, sallad och groddar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s