Lyxig räkbakelse med sikrom

En härlig räkbakelse fylld med skagenröra och toppad med kesella-majonnäs, räkor och sikrom! Runt om…smulade ostbågar!

20190821_163443

Ingredienser 4 bakelser

  • 12 skivor ljust bröd
  • ca 5 dl ostbågar

Skagenröra

  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/4 dl finhackad schalottenlök
  • 500 g räkor med skal (200 g utan skal)
  • 1/2 msk hackad dill
  • Salt och vitpeppar

Kesella-majonnäs

  • 2 dl kesella (eller kvarg)
  • 1/2 dl majonnäs

Garnering

  • 500 g räkor med skal (200 g utan skal)
  • 80 g sikrom, salt och vitpeppar
  • Färsk dill
  • Ruccolasallad

Gör så här:

Skala räkorna och ta hälften till skagenröran och hälften till garneringen. 

Hacka räkorna till skagenröran och blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar. Ta brödskivorna och stansa ut cirklar (med pepparkaksform eller ett glas), varva bröd och skagenröra till 4 bakelser (avsluta med en brödskiva). Ställ in i frysen ca 1 timme. 

Rör ihop kesella och majonnäs, ta ut räkbakelserna ur frysen och bred ett tunt lager kesella-majonnäs runtom. Smula ostkrokarna i en matberedare eller mortel och häll ut på ett fat. Rulla bakelserna i ostkroks-smulet och skrapa bort överflödet. Lägg upp på serveringsfat och spritsa resten av kesella-majonnäsen ovanpå och garnera med räkor, sikrom, ruccola och färsk dill! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s