Lyxig gubbröra

Gubbröra är för mig en given klassiker på påskbuffén och julbordet! Den passar även utmärkt som en kall förrätt eller kanapé.gubbröra

Ingredienser

  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 gul lök
  • 1 burk ansjovis + spad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/4 dl hackad gräslök
  • 1/4 dl hackad dill
  • (1 gelatinblad + 2 msk vatten)

Tillbehör

  • Rågbröd
  • Färsk gräslök

 

Gör så här:

Hacka ägg, lök och ansjovis och lägg i en bunke. Häll på 1/2 spadet från ansjovisen och blanda i gräslök, dill och crème fraiche. Blötlägg gelatinbladet och lös upp det i ca 2 msk kokande vatten, blanda ordentligt ner i gubbröran. Låt stå kallt över natten. Servera på rågbröd och garnera med färsk gräslök!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s