Laxpudding är både enkelt och gott! Den kan göras med både gravad eller rökt lax
Ingredienser 8 portioner
Laxpudding
- 800 g skalad, kokt potatis (al dénte)
- 400 g skivad kallrökt lax
- 1 purjolök
- 1/2 påse bladspenat (ca 35 g)
- 4 ägg
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- Vitpeppar
Tillbehör
- Skirat smör
- Grönsallad
- Ärtskott
Gör så här:
Smörj en ugnsform med smör och vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Skiva potatis, lax och purjolök. Varva med potatis, lax, bladspenat och purjolök. Börja och avsluta med potatis. Använd ett lock eller nåt annat platt för att pressa ihop, häll på äggstanningen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 30-40 min eller tills äggstanningen stelnat. Servera med skirat smör och en blandad grönsallad!
Om du vill skiva upp laxpuddingen kan du använda brödformar med bakplåtspapper i botten. Ställ i kylen under press över natten efter gräddning och skär upp den kall, värm sedan på innan servering.