Laxpudding med bladspenat och skirat smör

Laxpudding är både enkelt och gott! Den kan göras med både gravad eller rökt lax 1472413s_f

Ingredienser 8 portioner

Laxpudding

  • 800 g skalad, kokt potatis (al dénte)
  • 400 g skivad kallrökt lax
  • 1 purjolök
  • 1/2 påse bladspenat (ca 35 g)
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • Vitpeppar

Tillbehör

  • Skirat smör
  • Grönsallad
  • Ärtskott

Gör så här:

Smörj en ugnsform med smör och vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Skiva potatis, lax och purjolök. Varva med potatis, lax, bladspenat och purjolök. Börja och avsluta med potatis. Använd ett lock eller nåt annat platt för att pressa ihop, häll på äggstanningen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 30-40 min eller tills äggstanningen stelnat. Servera med skirat smör och en blandad grönsallad!

Om du vill skiva upp laxpuddingen kan du använda brödformar med bakplåtspapper i botten. Ställ i kylen under press över natten efter gräddning och skär upp den kall, värm sedan på innan servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s