Lammracks med rostade betor, chevré-créme och madeirasås

Vi fortsätter på det härliga lammet från Hälje gård!20190821_152801

Ingredienser 4 portioner

  • 1 kg lammracks
  • Smör och olja till stekning
  • Salt och peppar

Honungsglace

  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk solrosolja
  • 1/2 msk kinesisk soya

Rostade betor

  • 800 g blandade betor (röd-, polka- och gulbetor)
  • 2 gula lökar
  • Salt och peppar
  • Olja till ugnsstekning 

Chevré-créme 

  • 100 g chevré
  • 1 dl crémefraiche 
  • Salt, peppar och torkad oregano

Madeirasås

  • 2 schalottenlökar
  • 4 enbär
  • 1 dl madeiravin
  • 4 dl kalvfond
  • 1 lagerblad
  • 1/2 msk kinesisk soya
  • Majsstärkelse + kallt vatten

Tillbehör 

  • Färsk rosmarin

Gör så här:

Lammracks: Putsa racksen och gnid in med grovmalen svartpeppar och salt. Knyt ihop med steksmöret och bryn i het panna med smör och olja. Blanda ingredienserna till glasen och pensla köttet, stek klar i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 55 grader. Låt vila.

Rostade betor: Skala och klyfta betor och lök, vänd i lite olja, salt och peppar och rosta i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg och är lagom mjuka.

Madeirasås: Hacka schalottenlök och bryn i en kastrull med lite smör, tillsätt enbär och madeiravin. Låt koka någon minut och tillsätt sedan kalvfond, lagerblad och soya. Låt koka 10 min, sila av och red med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Koka ytterligare någon minut, varmhåll.

Chevré-créme: Skär bort kanten på osten och smula ner i en bunke med crémefraiche, mixa slät med en stavmixer. Smaka av med salt, vitpeppar och torkad oregano.

Servera lammracksen med betor, madeirasås och chevre-créme, garnera med färsk rosmarin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s