Karamelliserad chevré med polkabetor, honungsvinägrett och rostade valnötter

Förrätt eller lättare lunch, passar som båda!20190821_163247

Ingredienser, 4 portioner (ta 1/2 till förrätt)

  • 400 g chevré 
  • 400 g polkabetor (eller röd/gulbetor)
  • 50 g valnötter
  • Olja
  • Råsocker

Honungsvinägrett

  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk solrosolja
  • svartpeppar

Tillbehör

  • Vattenkrasse eller annan färsk ört

Gör så här:

Rosta valnötterna i en ugnsform med olja ca 5-10 min i 200 grader. Det går även bra att göra i stekpanna. Strö över salt och häll upp på hushållspapper. (Det går bra att ha naturella nötter till salladen också)

Koka betorna tills de är lagom mjuka, låt kallna och skiva upp. Skiva chevréosten och strö på råsocker, karamellisera i ugnen på grilläge eller med en brulée-brännare. Rör ihop ingredienserna till vinägretten och ringla över, garnera med valnötter och färska örter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s