Förrätt eller lättare lunch, passar som båda!
Ingredienser, 4 portioner (ta 1/2 till förrätt)
- 400 g chevré
- 400 g polkabetor (eller röd/gulbetor)
- 50 g valnötter
- Olja
- Råsocker
Honungsvinägrett
- 2 msk flytande honung
- 2 msk vit balsamvinäger
- 2 msk solrosolja
- svartpeppar
Tillbehör
- Vattenkrasse eller annan färsk ört
Gör så här:
Rosta valnötterna i en ugnsform med olja ca 5-10 min i 200 grader. Det går även bra att göra i stekpanna. Strö över salt och häll upp på hushållspapper. (Det går bra att ha naturella nötter till salladen också)
Koka betorna tills de är lagom mjuka, låt kallna och skiva upp. Skiva chevréosten och strö på råsocker, karamellisera i ugnen på grilläge eller med en brulée-brännare. Rör ihop ingredienserna till vinägretten och ringla över, garnera med valnötter och färska örter!