Kallslagen bearnaise

En hemgjord bearnaise passar till nästan allt! Men jag varnar…när man börjat göra egen är det svårt att köpa färdig!

bea

Ingredienser, 4 portioner

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 äggulor
  • 100 g smör
  • 2 dl solrosolja
  • Färsk fransk dragon
  • Salt, vitpeppar

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Häll smöret i oljan (lämna det vita i botten). Vispa ihop äggulor och vinäger och tillsätt oljan med smöret sakta under kraftig vispning. Fortsätt vispa en stund efter att allt är tillsatt. Rör ner finhackad dragon. Smaka av med salt och vitpeppar.

Tips: om såsen blir för syrlig av vinägern kan man tillsätta en liten nypa socker och röra om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s