Janssons frestelse

Janssons frestelse är en klassiker och given på julbordet! Ibland slänger jag ihop en bara för att det är så gott1

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 2 gula lökar
  • 4 dl grädde
  • 2 burkar ansjovisfiléer (2 x 125 g)
  • Ströbröd

Gör så här:

Skala och skär potatisen i tunna stavar, dela och skär löken tunt. Blanda grädden med spadet från ansjovisen. Varva potatis, lök och ansjovis i en ugnsform och häll över grädden med spadet. Strö över ströbrödet och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 45 min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s