Så mycket gott man kan göra av saltströmming! Prova att göra en egen inläggning så lovar jag att det är svårt att köpa färdig sedan. Denna passar utmärkt till påskbuffén!
Ingredienser
Ättikslag
- 1 dl ättiksprit (12 %)
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 5 korn kryddpeppar
- 2 lagerblad
Inläggning
- 300-500 g saltströmmingfile
- 1 morot
- 1-2 rödlökar
- 4 kumquat
- Citronmeliss
Gör så här:
Koka upp alla ingredienser till lagen och låt kallna. Vattna ur strömmingen över natten (8-12 timmar).
Dra bort filéerna från skinnet och skär strömmingen i lagom stora bitar. Skiva lök, morot och kumquat. Lägg strömmingen varvat med lök, morot, kumquat och citronmeliss i en glasburk. Häll över lagen och låt stå kallt i ett par dygn. Servera med kokt potatis, ägg och kanske lite skagenröra, garnera med citronmeliss!