Inlagd strömming med kumquat och citronmeliss

Så mycket gott man kan göra av saltströmming! Prova att göra en egen inläggning så lovar jag att det är svårt att köpa färdig sedan. Denna passar utmärkt till påskbuffén!20190821_222523

Ingredienser

Ättikslag

  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 5 korn kryddpeppar
  • 2 lagerblad

Inläggning

  • 300-500 g saltströmmingfile
  • 1 morot
  • 1-2 rödlökar
  • 4 kumquat
  • Citronmeliss

Gör så här:

Koka upp alla ingredienser till lagen och låt kallna. Vattna ur strömmingen över natten (8-12 timmar). 

Dra bort filéerna från skinnet och skär strömmingen i lagom stora bitar. Skiva lök, morot och kumquat. Lägg strömmingen varvat med lök, morot, kumquat och citronmeliss i en glasburk. Häll över lagen och låt stå kallt i ett par dygn. Servera med kokt potatis, ägg och kanske lite skagenröra, garnera med citronmeliss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s