Så här inför sommaren är det hög tid att fixa den perfekta grillsåsen! Denna sås har blivit närmast legendarisk bland vänner (varnar för att den kan vara beroendeframkallande). Själv tycker jag den passar bäst tillsammans med en bearnaise till allt grillat!
Ingredienser
- 2 burkar hela, skalade plommontomater
- 70 g torkad chipotle- chili
- 1 gul lök
- 2 dl vatten
- 2 msk kinesisk soya
- 1/2 tsk liquid smoke
- 3 vitlöksklyftor
- 1/2 dl mörkt muscovadosocker
- 1/2 tsk salt
- (1 tsk Atamon)
Gör så här:
Grovhacka lök och vitlök, blanda i en kastrull med tomater, vatten och chili och koka under lock ca 45 min. Mixa ihop till en sås med stavmixer. Rör i soya, liquid smoke, muscovadosocker och salt och låt kallna. Blanda i konserveringsmedel eller konservera i burkar i vattenbad.