Holmbergare med mandelpotatispuré, ärtor och skirat smör

Wallenbergare hit och Wallenbergare dit…näää, en rikti Holmbergare ska he va!20190821_114558

Ingredienser 4 portioner

Holmbergare

  • 400 g viltfärs (i denna rätt älgfärs)
  • 4 äggulor
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm manen vitpeppar
  • 1 krm malen rosépeppar
  • 1 kvist färsk dragon (eller 1 tsk torkad)
  • Ströbröd
  • Olja och smör till stekning

Mandelpotatispuré 

  • 800 g mandelpotatis
  • 75 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • Salt

Skirat smör

  • 150 g smör

Tillbehör

  • Kokta ärtor/sockerärtor
  • Rårörda lingon eller tranbär
  • Ärtskott

Gör så här:

Holmbergare: Lägg färs, äggulor, salt och kryddor i en matberedare med knivar. Tillsätt grädden och kör till en jämn smet. Låt stå kallt en stund. Blöt händerna och forma försiktigt stora biffar, lägg i ströbröd och vänd med en stekspade (eller osthyvel). Stek biffarna i rikligt med smör och olja på hög värme, lägg över i en ugnsform och kör färdigt i ugnen på 150 grader ca 10-15 min.

Mandelpotatispuré: Recept 

Skirat smör: Smält smöret i en kastrull på låg värme, låt stå tills det separerat och häll försiktigt det skirade smöret i en såskanna.

Servera Holmbergaren med mandelpotatispuré, kokta ärtor, rårörda tranbär och skirat smör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s