Hamburgerbröd

Hamburgerbröd, 8 st

  • 240 g vatten + 50 g mjölk
  • 10 g jäst (för söta degar)
  • 1 ägg
  • 35 g socker
  • 8 g salt
  • 50 g smör
  • 530 g vetemjöl special

Gör så här:

Värm vatten och mjölk till 37 grader, vispa i jästen tills den löst sig helt. Vispa upp ägget och blanda i socker och salt och blanda med jästen. Smula ner smöret i mjölet och blanda allt i en degbunke. Arbeta degen i 8 minuter (med hushållsmaskin). Täck över och låt jäsa till dubbel storlek (1-2 timmar). Häll upp på mjölat bord och dela i 8 bitar, rundriv bullarna, lägg på en plåt med bakpapper och platta till lite. Låt jäsa ytterligare ca 30-45 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg om du vill ha dom glansiga. Grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 15 min. Låt svalna och lägg i plastpåsar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s